Inés Vizcarra

Con la fusión del Tempranillo y el Merlot, el resultado es la complejidad

Con la fusión del Tempranillo y el Merlot, el resultado es la complejidad

  • Elaboración por gravedad.
  • Variedad: Tinto fino 90% y Merlot 10%.
  • Edad del viñedo: 50 años Tinto fino y 11 años Merlot
  • Vendimia: manual en cajas de 15 KG.
  • Maceración: Seleccionado en mesa, despalillado antes de la fermentación, 25 días en barricas nuevas de 400 litros abiertas y 3 bazuqueos diarios a una temperatura de 27º C.
  • Maloláctica: en barrica.
  • Crianza: 16 meses en barrica de roble Francés y Americano al 50%.

With Tempranillo and Merlot fusion the result is complexity

  • Elaborated by gravity.
  • Grape Variety: 90% Tinto Fino (the local name for tempranillo grape) and 10% Merlot
  • Vineyard soil: and, gravel and clay-limestone
  • Age of vines: 50 years Tinto fino y 11 years Merlot
  • Harvesting: Picked by hand and placed in 15kg crates.
  • Maceration: destemmed before fermentation, 25 days maceration in open new barrels 400 litres with pumping over three times per day at a temperature of 27ºC.
  • Malolactic fermentation: in barrel
  • Aging: 16 months in French and American barrels 50%.

Inés Vizcarra 2011 Robert Parker

Inés Vizcarra 2011 Guía Peñín

Inés Vizcarra 2011 Guía Proensa

The nose is eminently floral, very fresh, and a little marked by the elevage, nothing a little bit of time won’t cure. This is an elegant, balanced, personality-laden bottle of Ribera, which manages to find a perfect combination between ripeness, acidity and alcohol. This is really impressive !

Wine Advocate #214 - August 2014

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