Inés Vizcarra

Con la fusión del Tempranillo y el Merlot, el resultado es la complejidad

Celia Vizcarra

Con la fusión del Tempranillo y el Merlot, el resultado es la complejidad

  • Elaboración por gravedad.
  • Variedad: Tinto fino 90% y Merlot 10%.
  • Edad del viñedo: 50 años Tinto fino y 11 años Merlot
  • Vendimia: manual en cajas de 15 KG.
  • Maceración: Seleccionado en mesa, despalillado antes de la fermentación, 25 días en barricas nuevas de 400 litros abiertas y 3 bazuqueos diarios a una temperatura de 27º C.
  • Maloláctica: en barrica.
  • Crianza: 16 meses en barrica de roble Francés y Americano al 50%.

With Tempranillo and Merlot fusion the result is complexity

  • Elaborated by gravity.
  • Grape Variety: 90% Tinto Fino (the local name for tempranillo grape) and 10% Merlot
  • Vineyard soil: and, gravel and clay-limestone
  • Age of vines: 50 years Tinto fino y 11 years Merlot
  • Harvesting: Picked by hand and placed in 15kg crates.
  • Maceration: destemmed before fermentation, 25 days maceration in open new barrels 400 litres with pumping over three times per day at a temperature of 27ºC.
  • Malolactic fermentation: in barrel
  • Aging: 16 months in French and American barrels 50%.

Inés Vizcarra 2012 Guía Proensa

Inés Vizcarra 2014 Robert Parker

Inés Vizcarra 2015 Guía Proensa

Inés Vizcarra 2016 Tim Atkin

Celia Vizcarra Etiqueta
The nose is eminently floral, very fresh, and a little marked by the elevage, nothing a little bit of time won’t cure. This is an elegant, balanced, personality-laden bottle of Ribera, which manages to find a perfect combination between ripeness, acidity and alcohol. This is really impressive !
Wine Advocate #214 - August 2014

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