Vizcarra Torralvo
Un vino con la máxima Riberalidad
Un vino con la máxima Riberalidad
- Elaboración por gravedad.
- Variedad: Tinto fino 100%
- Edad del viñedo: 60 años.
- Vendimia: manual en cajas de 15 KG.
- Maceración: Seleccionado en mesa, despalillado antes de la fermentación 25 días y 3 remontados diarios a una temperatura de 28º C
- Maloláctica: en barrica de roble Francés
- Crianza: 18 meses en barricas nuevas de roble Francés.
The top of Ribera del Duero expresion
- Elaborated by gravity.
- Grape Variety: 100% Tinto fino (The local name for the tempranillo grape)
- Vineyard soil: sand, gravel and clay-limestone
- Age of vines: 60 years
- Harvesting: Picked by hand and placed in 15kg crates
- Maceration: destemmed before fermentation, 25 days maceration with pumping over three times per day at a temperature of 28ºC.
- Malolactic fermentation: in new oak French barrels
- Aging: 17-18 months in French oak barrels