Torralvo
Gran Reserva
Máxima expresión de Riberalidad
- Variedad: Tinto Fino 100%.
- Viñedo: viñas viejas de más de 63 años situadas a 830 m de altitud
- Suelo: arena y grava con lenguas de arcilla
- Vendimia: a mano y con selección de cepa, racimo y grano.
- Elaboración: por gravedad, en depósitos pequeños de inox y tina de madera de roble.
- Maceración: prefermentativa en frío 48-72 horas. Con 3 bazuqueos diarios durante la Fermentación Alcohólica y un total de 25 días de encubado.
- Maloláctica: en barrica
- Crianza: 30 meses en barricas de 228 l. y 225 l (80% Francés y 20 % Americano)
Top Expression of Ribera del Duero
- Grape Variety: 100% Tinto Fino.
- Vineyard: Old vines of more than 63 years old located at 830 m of altitude.
- Vineyard soil: Sand and gravel with clay tongues.
- Harvesting: Hand-selected strain, bunch and grain.
- Elaboration: by gravity, In small stainless steel tanks and oak cask.
- Maceration: Pre-fermentative in cold during 48-72 hours. With 3 times daily plunging the cap during the Alcoholic Fermentation and a total of 25 days of barreling.
- Malolactic fermentation: in barrel.
- Aging: 30 months in French and American oak barrels of 225 and 228 litres (80/20).